De bizarre leugens van mijn innerlijke mean girls

Mijn “innerlijke mean girls” hadden mij vandaag weer in hun macht… Hadden, want mijn innerlijke wijsheid heeft hen uiteindelijk uitgeschakeld.

De laatste tijd ben ik heel veel bezig geweest met de zoektocht naar wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe.. Ik lees veel boeken, die me heel veel inzicht hebben gegeven. Ik weet al wel een poosje dat ik een enorme innerlijke criticus in me heb die alles afkeurt wat ik doe, het is nooit goed genoeg. Echter, de ware aard van mijn innerlijke bitches komt steeds duidelijker naar voren. Vier verschillende krengen vertellen mij dat het nooit genoeg is wat ik doe, dat anderen beter, mooier, slimmer, krachtiger, sportiever en leuker zijn dan ik, dat mijn leven saai is en dat er niemand is die mij mooi en lief genoeg vindt om een relatie met me op te bouwen of die me het waard vinden om me in hun leven te hebben.

Vandaag lieten mijn innerlijke bitches weer van zich horen. Ik hoor de hele dag al: “je kunt het niet en het zal je niet lukken”. Het begon al in de sportschool. Ik deed mee met een les Power, waarbij je zelf kunt bepalen met hoeveel gewicht je traint. Bij alle oefeningen pakte ik het minimum gewicht. “Meer lukt je toch niet, kijk toch eens naar jezelf, alsof jouw te dikke lichaam dat aankan. Verbeeld je nu maar niks, want je zult nooit zo kunnen trainen als die veel slankere meiden die je om je heen ziet”, aldus innerlijke bitch nummer 1. Vervolgens ben ik thuis en krijg ik te horen wie de baan heeft gekregen die me fantastisch had geleken, maar waarvoor ik ben afgewezen. Iemand met vele jaren werkervaring en met hogere functies op het CV. “Zie je nu wel dat je niet goed genoeg bent? Het ontbreekt je aan ervaring en dat maakt dat je nooit een leuke en goede baan zult vinden”, aldus innerlijke bitch nummer 2.

Na mijn frustraties te hebben geuit bij een goede vriendin die mijn struggles kent en een paar uur verder te zijn, realiseer ik me dat het mijn innerlijke bitches waren die me een rotgevoel bezorgden. Mijn innerlijke wijsheid kon er even niet tegenop boksen en hield zich stil. Ze is vandaag niet zo actief en moest nog even wakker geschud worden. Nu ze wakker is, vertelt ze me dat de woorden van mijn innerlijke mean girls gore leugens zijn. Dat het prima is hoe ik ben en wat ik presteer in de sportschool. Dat het verstandig van me is dat ik niet meteen te zwaar train en dat ik aan het aftasten ben wat mijn lichaam aankan, om blessures te voorkomen. Dat de vacature voor mij nog niet op het juiste moment kwam en dat er vanzelf een leuke baan komt, als ik in mezelf ga geloven. Mijn innerlijke wijsheid heeft me gerustgesteld en heeft nu het laatste woord… En ik voel hoe de rust weer terugkeert in m’n lichaam, hoe m’n hartslag weer omlaag gaat en hoe m’n stemming langzaam aan verbetert.

Voor degenen die niet precies weten wat ik met bovenstaande bedoel en hier verder nieuwsgierig naar zijn, lees dan het boek ‘Nooit goed genoeg’, door Christine Arylo & Amy Ahlers. Dit boek vertelt je meer over innerlijke mean girls en leert je luisteren naar je innerlijke wijsheid.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s