Leren accepteren

Wat me de afgelopen maanden duidelijk is geworden is dat een gelukkig leven begint met zelfacceptatie. Accepteer je jezelf, dan is het ook makkelijker om situaties en andere mensen te accepteren.

Ik doe heel erg mijn best om te leren mezelf te accepteren zoals ik ben. Dat ik door een deur kan (letterlijk en figuurlijk 😉) met mezelf, met welke tekortkomingen dan ook. Ik wil blij zijn met het functioneren van mijn lichaam, blij zijn met hoe mijn lichaam eruit ziet. En dat is een hele lastige opgave. Om me heen, met name op social media, worden dikke mensen belachelijk gemaakt, voor lelijk en ongezond uitgemaakt. Ik voel me gelijk aangesproken, ook al hebben ze het niet over mij. Mensen met wie ik omga doen er aan mee. Praten zij ook zo over mij achter mijn rug om? Ik heb er al eens eerder een blog aan gewijd maar de gedachtes maken me angstig. Ik wéét dat een mening van een ander er niet toe doet, maar toch ga ik dan weer voor de spiegel staan en walg ik weer van mijn lichaam.

Toch is er ook een enorm vooroordeel over dikke mensen. Ze zijn lui, ongezond en eten iedere dag fast-food. Volgens het Voedingscentrum ben ik dik, heb ik morbide obesitas. Maar ben ik lui met 5 a 6 bezoekjes per week aan de sportschool, waarbij ik diverse lessen volg? Ben ik ongezond? Misschien.. Eet ik iedere dag fast-food? Nee, hooguit 1 keer in de week pizza of patatjes.

Ik vind mezelf sportief en verre van ongezond. En ja ik ben flink te zwaar, maar daarentegen rook ik niet, gebruik ik geen drugs en matig ik alcoholgebruik.

Het zal altijd een discussie blijven, maar het zou niet uit moeten maken wat iedereen zegt. Zelfacceptatie, daar gaat het tenslotte om…

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s